YL3AME Radioamatiera piezīmes

Ziemassvētku eglīte, elektroniska

Redz ko pa 3€ no Aliexpress var dabūt?

Un kad to visu izliek uz mana silikona paliktnīša, tas izskatās tā!

Bet instrukcijas nav! Uz platēm nomarķētas tikai pāris no visu rezistoru vērībām. Nu labi, pasekoju celiņiem lai saprastu kā ledi slēdzas. Tā kā komplektā ir tranīši un kondensatori, tad ir cerība ka arī mirgos!

Kad nedaudz komponentes palodētas, jāpārbauda. Ar rezistoru vērtībām bija puzlis. Uz katrām sešām vienas krāsas gaismas diodēm, ir viens strāvu ierobežojošs rezistors. Un tā kā dažādu krāsu diodēm ir dažādi spriegumi, tad tie jāpiemeklē tā, lai visas trīs krāsas spīdētu apmēram vienādi. Pavisam vienādi nesanāca. Domāju ka vērības vajadzētu vispār savādākas nekā komplektā.

Rezultātā lampiņas mirgo:

Šis nu ir īstais brīdis foto palielīties ar manu kabatas osciloskopu ar touch screen un iebūvētu batereju DSO112A! Brīnišķīgs aparātiņš pa 36.88€ no Aliexpress. Specifikācija līdz 2MHz, 2mV līdz 20V izšķirtspēja spriegumā un 1us līdz 50s laikā. Zem 5us triggers nav pieejams, praktiski gan vēl tā nav bijusi problēma. Savādāk uzvedas kā normāls mazs oscils ar AC/DC “coupling”, “raising” vai “falling” trigeru izvēli, “single shot” vai auto, u.t.t.

Ir arī pieslēgvieta ārējiem trigeriem un iebūvēts signāla ģenerators (1Hz, 10Hz, 100Hz, 1KHz, 10KHz, 100KHz, 1MHz un 440Hz). 440Hz laikam būs klavieru skaņošanai…