YL3AME Radioamatiera piezīmes

LY VUSHF Contest

2018 gada 18. augustā notika lietuvas VUSHF kontests. Šīs 6h sacensības, notiek katru gadu augusta trešajā sestdienā. Laika periodā no 17.00 - 23.00 UTC jāapmainās ar atrašanās lokatoru un sērijas numuru.

Pilnīgi nesaistīti ar šo pasākumu, sagadījās pabūt DEPO trubu nodaļā. Tur, kopā ar YL3CAAJ, dzima ideja uztaisīt mastu no plastmasas kanalizācijas trubām. Tā nu jau pēcpusdienā strādājām pie mehāniskiem risinājumiem. Uz pacelšanas darbiem ieradās arī YL3CAAK.

(Attēlā: iegūstam zināšanas, kāpēc PVC trubas nav labs masta risinājums)

Mums ir audio skandas statīvs, kuram galā YL3CAAJ uzmontēja divas PVC trubas. Augšā mans 4 elementu yagi. Instalācija kopumā bija apmēram 5 metrus augsta. Kad pacēlām meistarojumu gaisā, uzreiz bija skaidra atbilde uz iepriekš radušos jautājumu - “kāpēc citi nelieto PVC trubas šādiem pasākumiem?“. Tas locījās un nespēja noturēties taisni.

Tā nu mēs mastu saīsinājām un lietojām vienu, 2 metrus garu PVC trubu. T-savienojums yagi nostiprināšanai gan bija ērts un stabils risinājums- to kautkur var pielietot.

(Attēlā: gala rezultātā saīsinātais masts un antena ar T-stiprinājumu)

Kad visu uzstādījām, notēmējām uz dienvidiem un pieslēdzām paklausīties. Ap šo laiku jau kaimiņu kontests bija sācies un šo to varēja saklausīt. Tad jau arī bija jāmēģina nostrādāt.

Pieslēdzām nelielo YL3CAAJ FM staciju un ar diviem piegājieniem, es kautkā QSO ar LY5EZ no KO05UQ izvilku (59/59 protams)!

Tad pie krēsla sēdās YL3CAAK un arī sāka kontaktu.. tiesa viņa kontakta pusceļā es ātri izskrēju pie antenas un pagriezu to par 180 grādiem pretējā virzienā, jo viņš darbojās ar YL staciju. Uz to brīdi puiši jau bija pārgājuši uz latviešu valodu. Kontakts bija YL3GY, kurš atradās Akmeņraga bākā - viņi tur bija uz aktivizēšanu. 

Mēs, kā puiši kuri ikdienā datorus vien redz, protams kategoriski noliedzam datora izmantošanu kontestu logošanai! Tā nu visu skribelējām uz papīra gabaliņiem un salvešu stūrīšiem.

(Attēlā: dzeltenā lapiņa un čeka gabals kur tika pierakstīti abi kontakti)

Pēc tam ilgi burtojām, kā tad tur īsti bija. Bijām pierakstījuši gan abu kontaktu sērijas numurus, gan call\ us, gan kvadrātus, bet laiku nepierakstījām. To kaut kā pēc izjūtām ierakstījām, sagatavojām EDI failu uz qrz.lt nosūtījām.

Šo rakstiņu postēju tagad, jo tikai nesen tika publicēti čempionāta rezultāti, kur YL3CAAJ ieņem godpilno 39 vietu!

[http://forum.qrz.lt/viewtopic.php?p=5379#p5379]