YL3AME Radioamatiera piezīmes

Tecsun World Receiver R9012

Iegādājos mazu īsviļņu AM radiouztvērēju. Aliexpress, ap 12€ - pārdevējs: FlyingDove Store. Sakarā ar neseno ziņu, ka Sony beidz ražot īsviļņu radiouztvērējus, izdomāju šo nedaudz aprakstīt. Apskatīsim arī, kas lācītim vēderā.

Tecsun ir diezgan populāra Ķīnas firma kas ražo daudz dažādus radiouztvērējus. Modelis R9012 ir “lētais ķīnietis”, kas parādījās tirgū 2005. gadā. Pēc mana aparāta sērijas numura spriežams, ka konkrētais aparāts ražots 2017 gadā. Diezgan ilgi viņi ražo vienu un to pašu modeli. Cik spēju saprast, patēriņš vietējā tirgū ir, jo pašā Ķīnā īsviļņus ikdienā vēl klausās.

Aizmugurē uz vāciņa aprakstīti diapazoni - FM, MW un 10 dažādi īsviļņu diapazoni no 3.9 līdz 21.85 MHz (ar pārrāvumiem)

Iekārta darbojas ar 2 AA baterejām, bet ir arī centr-negatīvs 3 voltu konektors. Tāpat ir 3.5mm konektors austiņām.

Īsviļņus stacija uztver vispar diezgan labi. Ik brīdim uznāk kādi trokšņi, un nedaudz pieregulējot var atkal transmissiju atrast. Uztveršana nedaudz aizpeld un vājas stacijas klausīties bez regulāras pieregulēšanas nevar. atkarībā no tā, vai radio tiek turēts rokās, uztveršana atšķiras dažreiz gan uz labāku gan uz sliktāku.

Radio skan pieņemami priekš sava izmēra. Nav nekāds moderns “boombox”, bet kautko paklausīties var. Iespējams, ka brīvā dabā skaļrunis būtu par klusu.

Visvairāk mani šeit interesēja tīri mehāniskā daļa. Adatiņas mehānisms ir stingrs, neļurkājas un nesprūst. Tāpat arī joslu slēdzis ir atsevišķa plastmasas detaļa un arī tā jūtas pietiekami stingra. Ļoti patīkami, ka kaut cik stingru un lietojamu pārslēgšanos ir iespējams uzražot šādā cenā.

Vērtējums: priekš savas cenas ļoti foršs apskates un izklaides priekšmets.